نگاهی به روند تولید پولکی
اما جالب است که بدانیم پولک اصفهان چطور تهیه میشود. این شیرینی مخصوص حاصل فرآیند تولید نبات است. هنگام تولید نبات شیرهای خاص از فرآیند تهیه به جا میماند. این شیره به جا مانده با مقداری سرکه مخلوط میشود تا مانع از شکرک زدن شود، به این ترتیب لایهای شفاف ایجاد شده و پس از آن این لایه شفاف و صاف در دمای بالای 160 درجه سانتیگراد جوشانده میشود.
مواد جوشانده شده سپس در صفحهای بزرگ مانند سینی ریخته شده و افزودنیهای طعم دار مانند عسل، زنجبیل، لیمو عمانی، نارگیل و غیره به آن اضافه میشود. بعد از اضافه کردن افزودنی طعم دار مواد آنقدر ورز داده میشود تا یک خمیر ایجاد شود. قبل از سفت شدن مواد خمیری از زیر غلطک مخصوص ساخت پولکی عبور میکند و به شکلهای دایره مانند یا بیضی که آن را در فروشگاهها مشاهده میکنیم درمیآید.
امروز در خانه همه اصفهانیها علاوه بر قندان با حبههای قند، قندانی مخصوص پولکی هم وجود دارد، جالب است بدانیم شیرینی سنتی اصفهانیها که طرفداران زیادی دارد در فهرست میراث معنوی کشور نیز به ثبت رسیده است. در هفتمین همایش سراسری ثبت که در سال 91 برگزار شد شورای سیاستگذاری ثبت آثار ملی، روش تولید سنتی پولک و نبات اصفهان را در فهرست میراث معنوی به ثبت رساند.
مطالب پیشنهادی :
پولکی شکوفه پرتقال چه فوایدی دارد ؟
طرز تهیه پولکی زنجبیلی
پولک اصفهان به عنوان سوغات اصفهان ثبت ملی شده اما خیلی از ارگانها به این محصول به عنوان سوغات اصفهان نگاه نمیکنند . مسئولان بدانند پولکی سوغات اصفهان است و در هیچ شهرستان دیگری تولید نمیشود. پولک اصفهان کالای خوراکی خاصی است که خیلی از قوانین در مورد آن نباید اجرا شود.
پولک اصفهان محصول مختص این شهر است که در هیچ شهر دیگری نمیتوان مانند آن را تولید کرد، این محصول شرایط تولید خاصی دارد و شغلی تخصصی است. نباید به دید دیگری به این محصول نگاه کرد.